کارگاه صفر تا صد کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

22 آذر 1398

 

به نام خدا

کارگاه صفر تا صد کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

 

در دنیای امروز، دانایی یکی از محور‌ها و شاخص‌های اصلی پیشرفت و تعالی هر جامعه به شمار می‌رود. با توجه به اهمیت تحقیقات و پژوهش و ضرورت آموزش عملی دانشجویان، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، تصمیم به برگزاری مجموعه کارگاه‌های صفر تا صد پژوهش دارد. اولین و دومین دوره این کارگاه ها در سال 97 با عنوان "ورکشاپ صفرتاصد پروپوزال نویسی" برگزار شد و به موجب این کارگاه‌ها تعداد قابل توجهی طرح تحقیقاتی توسط دانشجویان علاقه مند به تصویب رسید. به دلیل استقبال خوب دانشجویان، سومین کارگاه این مجموعه نیز با عنوان ورکشاپ عملی پروپوزال نویسی برگزار شد.

در برنامه ی برگزار شده، چهارشنبه 20 آذرماه 1398 کارگاه تئوری پروپوزال نویسی با تدریس عضو محترم هیات علمی، جناب آقای دکتر حمیدی، در مجموعه کلاس‌های اندیشه برگزار شد و ورود برای عموم دانشجویان رایگان و آزاد در نظر گرفته شد.

کارگاه عملی پروپوزال نویسی نیز با ظرفیت محدود، روز پنج شنبه 21 آذرماه 1398 با شرکت گروه‌های مختلف دانشجویان از صبح تا بعد از ظهر برگزار و طی این کارگاه تیم‌های دانشجویی بر اساس اطلاع رسانی‌های قبلی از طریق فراخوان و بررسی شرایط شرکت کنندگان انتخاب شدند و پس از ثبت نام و پرداخت هزینه، با راهنمایی منتور گروه، نوشتن پروپوزال را به صورت عملی انجام دادند.

 

v    اهداف کلی این کارگاه شامل موارد زیر بود :

ü     آشنایی دانشجویان با ایده‌های تخصصی حوزه رشته تحصیلی خود

ü     آشنایی دانشجویان با روش تحقیق و نگارش پروپوزال به صورت عملی

ü     آشنایی دانشجویان با کار گروهی و روند همکاری در امر پژوهش

ü     هدایت دانشجویان از صفر (ایده پژوهش) تا صد (چاپ مقاله پژوهشی)

ü     بالا بردن کیفیت کار کمیته تحقیقات دانشجویی به عنوان مرکز ثقل هدایت دانشجویان محترم در امر پژوهش  و بدنبال آن انجام پروژه های مناسب و کاربردی جهت رفع نیاز های سیستم بهداشت و درمان توسط دانشجویان

 

افراد شرکت کننده با توجه به رشته و مهارت‌های فردی، در قالب 8 گروه 4 تا 5 نفره تقسیم بندی شدند و 1 نفر عضو با تجربه کمیته تحقیقات دانشجویی نیز به عنوان منتور، هدایت تیم را به عهده داشت. تیم‌ها به واسطه رنگ‌های مختلف از یکدیگر متمایز بودند و همچنین برای نام هر یک از گروه‌ها، نام پایگاه‌های اطلاعاتی (جهت آشنایی دانشجویان با این پایگاه‌ها) در نظر گرفته شد.

پس از مشخص شدن تیم‌ها، با توجه به رشته و لاین تحقیقاتی مورد نیاز برای هر تیم، از اساتید محترم هیات علمی درخواست  شد که در راستای اولویت‌های تحقیقاتی دانشگاه جهت ارائه موضوعات تحقیقاتی به کمیته تحقیقات دانشجویی همکاری لازم را مبذول دارند. این موضوعات در روز برگزاری کارگاه توسط منتور گروه، در اختیار اعضای تیم قرار گرفت.

افراد شرکت کننده طبق جدول زمانی برنامه، از ساعت 7:30 در سالن حضور داشتند و بعد از دریافت آیدی کارت‌های خود، آیین افتتاحیه کارگاه که شامل قرائت کلام الله مجید، سرود ملی، و توضیحاتی راجع به روند کلی کارگاه بود، در سالن کنفرانس اندیشه برگزار شد. سپس تیم‌ها با راهنمایی منتورهای گروه به سمت کلاس ها و محل تیم خود هدایت شدند. طبق جدول زمانی که به پیوست ارائه شده است، برای نگارش هر قسمت از پروپوزال مدت زمان مشخصی در نظر گرفته شد که طی این مدت زمان، اعضای تیم با راهنمایی منتور نگارش را انجام دادند.

همچنین برای راهنمایی و مساعدت بیشتر دانشجویان، یک مشاور زبان انگلیسی و  یک مشاور آماری در نظر گرفته شده بود که در مدت زمان برگزاری کارگاه پاسخگوی سوالات دانشجویان باشند.

پس از اتمام قسمت های مختلف پروپوزال، آیین اختتامیه برگزار شد و در پایان، مدت زمانی جهت انجام طرح تحقیقاتی در اختیار تیم ها قرار گرفت. طی این مدت زمان، اعضای تیم پس از ویرایش نهایی پروپوزال، گرفتن تاییدیه از استاد راهنمای مربوطه و ثبت پروپوزال در سامانه پژوهشیار، پس  از طی کردن مراحل تصویب طرح (داوری، اصلاحات داوری، تایید شورای پژوهشی کمیته، دریافت کد اخلاق)، می توانند طرح تحقیقاتی خود را شروع کنند.


کلمات کلیدی:
کارگاه     صفر.تا.صد     کمیته.تحقیقات.دانشجویی     پروپوزال.نویسی    

تاریخ بروز رسانی:   30 آذر 1398

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر



ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >